Sleutel tot het heelal|Nigel Calder|sesam special 9024669820€ 10,00
Sydney, een geschiedenis|Tim Flannery 9045007819
€ 8,00
Enlèvement ou Envoi
290depuis 27 août. '24, 18:19
Caractéristiques
ÉtatComme neuf
TypeAutres types
Année (orig.)2000
Auteurzie beschrijving
Description
||boek: Sydney, een geschiedenis|vertaling: Amy Bais|Atlas
||door: Tim Flannery
||taal: nl
||jaar: 2000
||druk: ?
||pag.: 336p
||opm.: paperback|zo goed als nieuw
||isbn: 90-450-0781-9
||code: 1:000536
--- Over het boek (foto 1): Sydney, een geschiedenis ---
[2000-12-31]
Tim Flannery verzamelt reisverslagen en -impressies, brieven en dagboekfragmenten en tracht op die manier een beeld op te hangen van de indruk die Sydney doorheen de eeuwen op bezoekers, ontdekkingsreizigers en immigranten gemaakt heeft. Af en toe komen ook de aborigines aan bod.
De oudste tekst dateert uit 1770, toen James Cook het anker van de Endeavour uitwierp in een baai die hij vervolgens Botany Bay noemde, misschien wel de beroemdste plaatsnaam in Australië. Het laatste tekstfragment werd geschreven in 1896. Het is de periode waarin Sydney uitgroeide van strafkolonie voor Britse gevangenen tot een bruisende stad, ruim een eeuw later. Alle teksten samen vormen een niet altijd even fraai, maar wel boeiend portret van het ontstaan van een stad, bekeken door de ogen van inwoners en bezoekers. Empathie en dom onbegrip, wreedheid en mededogen wisselen elkaar af. Het ontroert te lezen hoe luitenant Ralph Clark in februari 1788 op aandoenlijke wijze trouw belooft aan zijn vrouw Betsy. "Mijn liefde voor jou zal me behoeden", schrijft hij. Maar twee jaar later is van die hooggestemde gevoelens niet veel meer overgebleven. Hij leeft dan samen met Mary Branham, een gevangene. En de verontwaardiging waarmee eerwaarde Richard Jonhson zijn beklag doet wanneer enkele soldaten de kerkdienst verstoren en naar buiten lopen, heeft iets komisch: "Ik was toen nauwelijks drie kwartier bezig met de dienst en was halverwege mijn preek"... Gunstiger klinkt de brief van Elizabeth Macarthur aan haar vriendin in Engeland. Zij is er met haar echtgenoot John in geslaagd op twee jaar tijd een welvarend landgoed uit te bouwen. Verder voert Flannery in zijn selectie de lezer mee langs schermutselingen met inboorlingen, publieke terechtstellingen, een bezoek aan de tandarts in 1859, een opstand onder Ierse gevangenen.
Sydney, een geschiedenis bevat een schat aan historische documenten. Het biedt geen afgeronde geschiedenis van Sydney, maar vormt als bronnenmateriaal een interessante aanvulling van bv. De fatale kust van Robert Hughes. Wel vraagt het door zijn fragmentair karakter soms wat meer leesinspanning.
Geert Swaenepoel [bron: https--waregem.bibliotheek.be]
Ontstaansgeschiedenis van Sydney, beschreven aan de hand van chronologisch geordende, primaire bronnen (waarvan een enkele niet eerder is gepubliceerd), daterend van 1770 (Thomas Cook) tot 1896. Een diversiteit aan invalshoeken wordt bereikt door een even grote diversiteit aan fragmenten van o.a. verslagen, dagboeken en brieven van de eerste bewoners van de strafkolonie, beschrijvingen van wetenschappelijke expedities en artikelen uit de Sydney Gazette. Naast bekende namen als Charles Darwin en Mark Twain zijn er veel onbekende kolonisten onder de auteurs. De tekstfragmenten zijn omgezet in hedendaags taalgebruik, hooguit een paar pagina's lang en behelzen steeds één thema. Door de samensteller zijn ze kort van een context en commentaar voorzien. De herkomst van de bronnen staat achterin vermeld. Deze boeiende en prettig leesbare bronnenverzameling schetst een levendig beeld van Sydney in wording.
Karin van Hoof [bron: nbd biblion]
Aan de hand van verhalen van verschillende auteurs, onder wie Charles Darwin, Mark Twain, Anthony Trollope en Francois Peron, geeft dit boek een even compleet en breed als literair en boeiend beeld van Sydney. Van het ontstaan van deze stad, als ballingsoord voor Britse gevangenen, tot de opbloei als de koningin van het zuiden, ruim een eeuw later.
[bron: https--www.dekaft.be]
--- Over (foto 2): Tim Flannery ---
Tim Flannery (Melbourne, Victoria, 28 januari 1956) is een Australische zoogdierkundige, paleontoloog, milieukundige en milieu-activist vooral op gebied van klimaatverandering. Zo is hij voorstander van het onmiddellijk sluiten van alle kolencentrales in Australië.
Flannery was voorzitter van de in 2011 door de Australische regering ingestelde onafhankelijke klimaatcommissie die het grote publiek moet voorzien van deugdelijke informatie over klimaatverandering. In 2007 werd hij gekozen tot de Australiër van het jaar. Tot juli 2013 was hij hoogleraar aan de Macquarie Universiteit in Sydney.
Biografie
Flannery groeide op in Melbourne. Hij studeerde aan de La Trobe University in die stad en behaalde in 1977 de graad van bachelor in Engelse taal en literatuur en schakelde daarna snel over op studies in de natuurwetenschappen. In 1981 behaalde hij een master (graad) in de aardwetenschappen aan de Monash-universiteit. In 1984 promoveerde hij op een studie van de evolutie van de Macropodidae (kangoeroes).
Daarna bekleedde hij diverse academische functies. Zo was hij enige tijd hoogleraar aan de Universiteit van Adelaide en directeur van het South Australian Museum in Zuid-Australië. In 1999 was hij een jaar lang verbonden aan de Harvard-universiteit (VS). Verder was hij hoofdonderzoeker aan het Australian Museum en adviseur van het (federale) Australische parlement over milieukwesties.
Werk
Flannery ontwikkelde zich aanvankelijk als expert op het gebied van de evolutionaire ontwikkeling van de zoogdieren van Australazië. Reeds tijdens zijn doctoraal studie beschreef hij 29 nieuwe soorten klimbuideldieren, waaronder 11 nieuwe geslachten en drie nieuwe onderfamilies. Hiervoor maakte hij avontuurlijke reizen door slecht toegankelijk gebied in Nieuw-Guinea (inclusief omliggende eilanden) en de Salomonseilanden. In de jaren 1990 schreef hij verschillende boeken over de zoogdieren van die gebieden en ook over zijn reizen door het gebied. Hij ontdekte daarbij 16 nieuwe soorten, vooral soorten vleermuizen (vaak vleerhonden). Een in 2005 ontdekte nieuwe soort apenkopvleermuis Pteralopex flanneryi werd naar hem vernoemd.
De bekende BBC presentator van natuurprogramma's David Attenborough beschreef Flannery als iemand die thuishoort in de eregalerij van grote ontdekkingsreizigers zoals David Livingstone.
Boeken
Door hem geredigeerd en ingeleid
[bron: wikipedia]
Professor Tim Flannery is one of Australia's leading writers on climate change. An internationally acclaimed scientist, explorer and conservationist, Professor Flannery was named Australian of the Year in 2007.
Professor Flannery has held various academic positions including Professor at the University of Adelaide, director of the South Australian Museum in Adelaide, Principal Research Scientist at the Australian Museum and Visiting Chair in Australian Studies at Harvard University in the Department of Organismic and Evolutionary Biology.
He is Chief Councillor of the Climate Council, and a well known presenter on ABC Radio, NPR and the BBC for more than a decade, he has also written and presented several series on the Documentary Channel including The Future Eaters (1998), Wild Australasia (2003), Islands in the Sky (1992) and Bushfire (1997). His books include Here on Earth (2010) and The Weather Makers (2005).
[source: https--www.climatecollege.unimelb.edu.au/speaker/prof-tim-flannery]
Tim Flannery is a scientist, explorer, and conservationist. He has published more than 130 scientific papers and several books, including the #1 international bestseller The Weather Makers, Throwim Way Leg, Here on Earth, and Among the Islands. He was named Australian of the Year in 2007, and from 2001 to 2013, he was Australia's Climate Commissioner.
[source: https--groveatlantic.com/author/tim-flannery]
Tim Flannery, byname of Timothy Fridtjof Flannery, (born January 28, 1956, Melbourne, Victoria, Australia), Australian zoologist and outspoken environmentalist who was named Australian of the Year in 2007 in recognition of his role as an effective communicator in explaining environmental issues and in bringing them to the attention of the Australian public.
Flannery received a B.A. in English literature from La Trobe University, Melbourne, and he pursued postgraduate studies in geology before changing his focus to zoology and paleontology. He earned an M.Sc. (1981) from Monash University in Clayton, Victoria, and a Ph.D. (1985) from the University of New South Wales in Sydney. Flannery's doctoral studies involved the evolution of kangaroos and related animals, and in 1985 he took part in the first discovery of Australian mammal fossils from the Cretaceous Period, which were more than 80 million years older than previously known specimens. From 1984 to 1999 Flannery was the principal research scientist in mammalogy at the Australian Museum in Sydney. During this period he explored remote areas of Papua New Guinea, and over the course of many expeditions he discovered 16 species and many subspecies of mammals, including 2 species and 2 subspecies of tree kangaroos. His Chasing Kangaroos (2004) was an engaging collection of stories chronicling the history of the kangaroo and related species.
Flannery wrote the first scientific reference on the mammals of the region, and he provided a popular account of his experiences in Throwim Way Leg (1997). His best-selling The Future Eaters: An Ecological History of Australasian Lands and People (1994) described how Australians had been using up their ecological resources to the detriment of their future. Seeing these resources as relatively limited, Flannery became a strong proponent of population control. In 1998-99 he was the visiting professor of Australian studies at Harvard University, and in 1999-2006 he served as the director of the South Australian Museum in Adelaide.
In numerous radio and television appearances, Flannery identified the threat of global warming. With his international best seller The Weather Makers: The History & Future Impact of Climate Change (2005), Flannery became the most prominent of Australia's scientists arguing for measures to reduce carbon-dioxide emissions. (A companion volume, We Are the Weather Makers [2006], was written for younger readers.) The book clearly spelled out a catastrophic vision if current trends in rising levels of atmospheric carbon dioxide continue but argued that forceful action could avert a calamity. Flannery was highly critical of Australian energy policies, and some of his positions on global warming were controversial, including his insistence that nuclear energy be considered as an alternative to coal-fired power plants in populous areas without renewable sources of energy.
In 2007-13 Flannery was on the faculty at Macquarie University in Sydney. Among many other affiliations, he was a member of the Australian Academy of Science and of the Wentworth Group of Concerned Scientists, which reported on Australian environmental issues. His later books included Here on Earth (2010) and Atmosphere of Hope (2015).
[source: https--www.britannica.com/biography/Tim-Flannery]
Tim Flannery is the Graduate Institute's Fondation Segré Distinguished Visiting Professor.
He is one of the world's most prominent environmentalists. Currently professor at Melbourne University Sustainability Institute, Professor Flannery has taught at Harvard University and has advised governments both in Australia and Canada. In 2007 he established and co-chaired the Copenhagen Climate Council, and in 2011 was appointed Australia's first Climate Commissioner.
Tim Flannery has published over 140 peer-reviewed scientific papers and has named 25 living and 50 fossil mammal species. His 32 books include the award winning The Future Eaters and The Weather Makers, which has been translated into over 20 languages. He has made numerous documentaries and regularly writes for the New York Review of Books. He speaks Bahasa Indonesia and Melanesian Pigeon, and has over 20 years of experience as an explorer and biologist in New Guinea and surrounding countries, and has extensive knowledge of the region. His most recent book, which deals with carbon negative technologies, is Atmosphere of Hope. Searching for solutions to the climate crisis.
Professor Flannery has served on the board of WWF International, as an advisor to the National Geographic Society, and the Prince of Monaco Foundation. He has also been on Siemens' International Sustainability Advisory Board and The Climate Group (Australia). He currently serves on the Sustainability Advisory Board of Tata Power (India's largest privately owned energy company), as scientific advisor to Magaldi Solar (Italy) and the Fondation Segre (Switzerland).
In 2007 he was named 'Australian of the Year', arguably Australia's highest honour. He delivered the 2002 Australia Day Address to the nation. In 2011 he was made a Chevalier of the Order of St Charles, and in 2015 received the Jack Blayney Award for Dialog from Simon Fraser University, Canada. In 2013 he founded, and is now chief councilor, of the Australian Climate Council, Australia's largest and most successful crowdfunded organisation.
[source: https--www.graduateinstitute.ch/academic-departments/faculty/tim-flannery]
||door: Tim Flannery
||taal: nl
||jaar: 2000
||druk: ?
||pag.: 336p
||opm.: paperback|zo goed als nieuw
||isbn: 90-450-0781-9
||code: 1:000536
--- Over het boek (foto 1): Sydney, een geschiedenis ---
[2000-12-31]
Tim Flannery verzamelt reisverslagen en -impressies, brieven en dagboekfragmenten en tracht op die manier een beeld op te hangen van de indruk die Sydney doorheen de eeuwen op bezoekers, ontdekkingsreizigers en immigranten gemaakt heeft. Af en toe komen ook de aborigines aan bod.
De oudste tekst dateert uit 1770, toen James Cook het anker van de Endeavour uitwierp in een baai die hij vervolgens Botany Bay noemde, misschien wel de beroemdste plaatsnaam in Australië. Het laatste tekstfragment werd geschreven in 1896. Het is de periode waarin Sydney uitgroeide van strafkolonie voor Britse gevangenen tot een bruisende stad, ruim een eeuw later. Alle teksten samen vormen een niet altijd even fraai, maar wel boeiend portret van het ontstaan van een stad, bekeken door de ogen van inwoners en bezoekers. Empathie en dom onbegrip, wreedheid en mededogen wisselen elkaar af. Het ontroert te lezen hoe luitenant Ralph Clark in februari 1788 op aandoenlijke wijze trouw belooft aan zijn vrouw Betsy. "Mijn liefde voor jou zal me behoeden", schrijft hij. Maar twee jaar later is van die hooggestemde gevoelens niet veel meer overgebleven. Hij leeft dan samen met Mary Branham, een gevangene. En de verontwaardiging waarmee eerwaarde Richard Jonhson zijn beklag doet wanneer enkele soldaten de kerkdienst verstoren en naar buiten lopen, heeft iets komisch: "Ik was toen nauwelijks drie kwartier bezig met de dienst en was halverwege mijn preek"... Gunstiger klinkt de brief van Elizabeth Macarthur aan haar vriendin in Engeland. Zij is er met haar echtgenoot John in geslaagd op twee jaar tijd een welvarend landgoed uit te bouwen. Verder voert Flannery in zijn selectie de lezer mee langs schermutselingen met inboorlingen, publieke terechtstellingen, een bezoek aan de tandarts in 1859, een opstand onder Ierse gevangenen.
Sydney, een geschiedenis bevat een schat aan historische documenten. Het biedt geen afgeronde geschiedenis van Sydney, maar vormt als bronnenmateriaal een interessante aanvulling van bv. De fatale kust van Robert Hughes. Wel vraagt het door zijn fragmentair karakter soms wat meer leesinspanning.
Geert Swaenepoel [bron: https--waregem.bibliotheek.be]
Ontstaansgeschiedenis van Sydney, beschreven aan de hand van chronologisch geordende, primaire bronnen (waarvan een enkele niet eerder is gepubliceerd), daterend van 1770 (Thomas Cook) tot 1896. Een diversiteit aan invalshoeken wordt bereikt door een even grote diversiteit aan fragmenten van o.a. verslagen, dagboeken en brieven van de eerste bewoners van de strafkolonie, beschrijvingen van wetenschappelijke expedities en artikelen uit de Sydney Gazette. Naast bekende namen als Charles Darwin en Mark Twain zijn er veel onbekende kolonisten onder de auteurs. De tekstfragmenten zijn omgezet in hedendaags taalgebruik, hooguit een paar pagina's lang en behelzen steeds één thema. Door de samensteller zijn ze kort van een context en commentaar voorzien. De herkomst van de bronnen staat achterin vermeld. Deze boeiende en prettig leesbare bronnenverzameling schetst een levendig beeld van Sydney in wording.
Karin van Hoof [bron: nbd biblion]
Aan de hand van verhalen van verschillende auteurs, onder wie Charles Darwin, Mark Twain, Anthony Trollope en Francois Peron, geeft dit boek een even compleet en breed als literair en boeiend beeld van Sydney. Van het ontstaan van deze stad, als ballingsoord voor Britse gevangenen, tot de opbloei als de koningin van het zuiden, ruim een eeuw later.
[bron: https--www.dekaft.be]
--- Over (foto 2): Tim Flannery ---
Tim Flannery (Melbourne, Victoria, 28 januari 1956) is een Australische zoogdierkundige, paleontoloog, milieukundige en milieu-activist vooral op gebied van klimaatverandering. Zo is hij voorstander van het onmiddellijk sluiten van alle kolencentrales in Australië.
Flannery was voorzitter van de in 2011 door de Australische regering ingestelde onafhankelijke klimaatcommissie die het grote publiek moet voorzien van deugdelijke informatie over klimaatverandering. In 2007 werd hij gekozen tot de Australiër van het jaar. Tot juli 2013 was hij hoogleraar aan de Macquarie Universiteit in Sydney.
Biografie
Flannery groeide op in Melbourne. Hij studeerde aan de La Trobe University in die stad en behaalde in 1977 de graad van bachelor in Engelse taal en literatuur en schakelde daarna snel over op studies in de natuurwetenschappen. In 1981 behaalde hij een master (graad) in de aardwetenschappen aan de Monash-universiteit. In 1984 promoveerde hij op een studie van de evolutie van de Macropodidae (kangoeroes).
Daarna bekleedde hij diverse academische functies. Zo was hij enige tijd hoogleraar aan de Universiteit van Adelaide en directeur van het South Australian Museum in Zuid-Australië. In 1999 was hij een jaar lang verbonden aan de Harvard-universiteit (VS). Verder was hij hoofdonderzoeker aan het Australian Museum en adviseur van het (federale) Australische parlement over milieukwesties.
Werk
Flannery ontwikkelde zich aanvankelijk als expert op het gebied van de evolutionaire ontwikkeling van de zoogdieren van Australazië. Reeds tijdens zijn doctoraal studie beschreef hij 29 nieuwe soorten klimbuideldieren, waaronder 11 nieuwe geslachten en drie nieuwe onderfamilies. Hiervoor maakte hij avontuurlijke reizen door slecht toegankelijk gebied in Nieuw-Guinea (inclusief omliggende eilanden) en de Salomonseilanden. In de jaren 1990 schreef hij verschillende boeken over de zoogdieren van die gebieden en ook over zijn reizen door het gebied. Hij ontdekte daarbij 16 nieuwe soorten, vooral soorten vleermuizen (vaak vleerhonden). Een in 2005 ontdekte nieuwe soort apenkopvleermuis Pteralopex flanneryi werd naar hem vernoemd.
De bekende BBC presentator van natuurprogramma's David Attenborough beschreef Flannery als iemand die thuishoort in de eregalerij van grote ontdekkingsreizigers zoals David Livingstone.
Boeken
- Tim Flannery (1990 - herzien 1995), Mammals of New Guinea, ISBN 0-7301-0411-7
- Tim Flannery (1994), The Future Eaters: An Ecological History of the Australasian Lands and People, ISBN 0-8021-3943-4 ISBN 0-7301-0422-2
- Tim Flannery (1995), Mammals of the South-West Pacific & Moluccan Islands, ISBN 0-7301-0417-6
- Tim Flannery, Roger Martin & Alexandra Szalay. (1996) Tree Kangaroos: a Curious Natural History
- Tim Flannery (1998), Throwim Way Leg: An Adventure, ISBN 1-876485-19-1.
- Tim Flannery (2001), The Eternal Frontier: An Ecological History of North America and its Peoples, ISBN 0-8021-3888-8.
- John A. Long, Michael Archer, Tim Flannery and Suzanne Hand (2002), Prehistoric Mammals of Australia and New Guinea: One Hundred Million Years of Evolution, Johns Hopkins Press, ISBN 978-0-801872-23-5
- Tim Flannery & Peter Schouten (2001), A Gap in Nature, ISBN 1-876485-77-9.
- Tim Flannery & Peter Schouten (2004), Astonishing Animals, ISBN 1-920885-21-8
- Tim Flannery (2005), Country: a continent, a scientist & a kangaroo, ISBN 1-920885-76-5
- Tim Flannery (2005), The Weather Makers: The History & Future Impact of Climate Change, ISBN 1-920885-84-6.
- Tim Flannery (2007), Chasing Kangaroos: A Continent, a Scientist, and a Search for the World's Most Extraordinary Creature, ISBN 978-0-8021-1852-3.
- Tim Flannery (2008), Quarterly Essay, Now or Never: A sustainable future for Australia?. ISBN 978-1-86395-271-2.
- Tim Flannery (2009), Now or Never: A sustainable future for Australia?. ISBN 978-1-86395-429-7.
- Tim Flannery (2009), Now or Never: Why we need to act now for a sustainable future. ISBN 978-1-55468-604-9.
- Tim Flannery (2010), Here on Earth, ISBN 978-1-921656-66-8.
- Tim Flannery (2011), Among the Islands: Adventures in the Pacific, ISBN 978-1-921758-75-1.
- Tim Flannery (2012), Quarterly Essay, After the Future: Australia's New Extinction Crisis. Melbourne: Black Inc. ISBN 978-1-86395-582-9.
- Tim Flannery (2018), Europe. A Natural history.
Door hem geredigeerd en ingeleid
- The Birth of Melbourne, ISBN 1-877008-89-3
- The Birth of Sydney, ISBN 1-876485-45-0.
- The Explorers, ISBN 1-876485-22-1.
- Watkin Tench, Watkin Tench's 1788, ISBN 1-875847-27-8
- Terra Australis, Matthew Flinders Great Adventures in the Circumnavigation of Australia, ISBN 1-876485-92-2.
- John Morgan, The Life and Adventures of William Buckley, ISBN 1-877008-20-6
- John Nicol, Life and Adventures: 1776-1801, ISBN 1-875847-41-3
- Joshua Slocum, Sailing Alone Around the World, ISBN 1-877008-57-5
[bron: wikipedia]
Professor Tim Flannery is one of Australia's leading writers on climate change. An internationally acclaimed scientist, explorer and conservationist, Professor Flannery was named Australian of the Year in 2007.
Professor Flannery has held various academic positions including Professor at the University of Adelaide, director of the South Australian Museum in Adelaide, Principal Research Scientist at the Australian Museum and Visiting Chair in Australian Studies at Harvard University in the Department of Organismic and Evolutionary Biology.
He is Chief Councillor of the Climate Council, and a well known presenter on ABC Radio, NPR and the BBC for more than a decade, he has also written and presented several series on the Documentary Channel including The Future Eaters (1998), Wild Australasia (2003), Islands in the Sky (1992) and Bushfire (1997). His books include Here on Earth (2010) and The Weather Makers (2005).
[source: https--www.climatecollege.unimelb.edu.au/speaker/prof-tim-flannery]
Tim Flannery is a scientist, explorer, and conservationist. He has published more than 130 scientific papers and several books, including the #1 international bestseller The Weather Makers, Throwim Way Leg, Here on Earth, and Among the Islands. He was named Australian of the Year in 2007, and from 2001 to 2013, he was Australia's Climate Commissioner.
[source: https--groveatlantic.com/author/tim-flannery]
Tim Flannery, byname of Timothy Fridtjof Flannery, (born January 28, 1956, Melbourne, Victoria, Australia), Australian zoologist and outspoken environmentalist who was named Australian of the Year in 2007 in recognition of his role as an effective communicator in explaining environmental issues and in bringing them to the attention of the Australian public.
Flannery received a B.A. in English literature from La Trobe University, Melbourne, and he pursued postgraduate studies in geology before changing his focus to zoology and paleontology. He earned an M.Sc. (1981) from Monash University in Clayton, Victoria, and a Ph.D. (1985) from the University of New South Wales in Sydney. Flannery's doctoral studies involved the evolution of kangaroos and related animals, and in 1985 he took part in the first discovery of Australian mammal fossils from the Cretaceous Period, which were more than 80 million years older than previously known specimens. From 1984 to 1999 Flannery was the principal research scientist in mammalogy at the Australian Museum in Sydney. During this period he explored remote areas of Papua New Guinea, and over the course of many expeditions he discovered 16 species and many subspecies of mammals, including 2 species and 2 subspecies of tree kangaroos. His Chasing Kangaroos (2004) was an engaging collection of stories chronicling the history of the kangaroo and related species.
Flannery wrote the first scientific reference on the mammals of the region, and he provided a popular account of his experiences in Throwim Way Leg (1997). His best-selling The Future Eaters: An Ecological History of Australasian Lands and People (1994) described how Australians had been using up their ecological resources to the detriment of their future. Seeing these resources as relatively limited, Flannery became a strong proponent of population control. In 1998-99 he was the visiting professor of Australian studies at Harvard University, and in 1999-2006 he served as the director of the South Australian Museum in Adelaide.
In numerous radio and television appearances, Flannery identified the threat of global warming. With his international best seller The Weather Makers: The History & Future Impact of Climate Change (2005), Flannery became the most prominent of Australia's scientists arguing for measures to reduce carbon-dioxide emissions. (A companion volume, We Are the Weather Makers [2006], was written for younger readers.) The book clearly spelled out a catastrophic vision if current trends in rising levels of atmospheric carbon dioxide continue but argued that forceful action could avert a calamity. Flannery was highly critical of Australian energy policies, and some of his positions on global warming were controversial, including his insistence that nuclear energy be considered as an alternative to coal-fired power plants in populous areas without renewable sources of energy.
In 2007-13 Flannery was on the faculty at Macquarie University in Sydney. Among many other affiliations, he was a member of the Australian Academy of Science and of the Wentworth Group of Concerned Scientists, which reported on Australian environmental issues. His later books included Here on Earth (2010) and Atmosphere of Hope (2015).
[source: https--www.britannica.com/biography/Tim-Flannery]
Tim Flannery is the Graduate Institute's Fondation Segré Distinguished Visiting Professor.
He is one of the world's most prominent environmentalists. Currently professor at Melbourne University Sustainability Institute, Professor Flannery has taught at Harvard University and has advised governments both in Australia and Canada. In 2007 he established and co-chaired the Copenhagen Climate Council, and in 2011 was appointed Australia's first Climate Commissioner.
Tim Flannery has published over 140 peer-reviewed scientific papers and has named 25 living and 50 fossil mammal species. His 32 books include the award winning The Future Eaters and The Weather Makers, which has been translated into over 20 languages. He has made numerous documentaries and regularly writes for the New York Review of Books. He speaks Bahasa Indonesia and Melanesian Pigeon, and has over 20 years of experience as an explorer and biologist in New Guinea and surrounding countries, and has extensive knowledge of the region. His most recent book, which deals with carbon negative technologies, is Atmosphere of Hope. Searching for solutions to the climate crisis.
Professor Flannery has served on the board of WWF International, as an advisor to the National Geographic Society, and the Prince of Monaco Foundation. He has also been on Siemens' International Sustainability Advisory Board and The Climate Group (Australia). He currently serves on the Sustainability Advisory Board of Tata Power (India's largest privately owned energy company), as scientific advisor to Magaldi Solar (Italy) and the Fondation Segre (Switzerland).
In 2007 he was named 'Australian of the Year', arguably Australia's highest honour. He delivered the 2002 Australia Day Address to the nation. In 2011 he was made a Chevalier of the Order of St Charles, and in 2015 received the Jack Blayney Award for Dialog from Simon Fraser University, Canada. In 2013 he founded, and is now chief councilor, of the Australian Climate Council, Australia's largest and most successful crowdfunded organisation.
[source: https--www.graduateinstitute.ch/academic-departments/faculty/tim-flannery]
Numéro de l'annonce: m2151519988
Mots-clés populaires
Guides touristiques dans Livresvol 714 pour sydney dans Livresguides bleus dans Livrescabine timguides dans Collectionseen geschiedenis van belgiëgeschiedenis memoriachemise tim moore2ememainregiment guidesmon 2émemainik zoek een lieve vrouwéén zit2èmemain dans Bricolage & Constructiontim burtonl4h3louer à charleroi dans Immopieces tintin dans Collectionscannondale 56 dans Vélos & Vélomoteurslampe de style