Togouchi 15 ans - 70 cl, 43 % + boîte de whisky japonais mél

€ 99,00
Enlèvement ou Envoi
Thuisbezorgd via Bpost voor € 7,25
571depuis 15 juin. '24, 15:52
Partager via
ou

Caractéristiques

ÉtatNeuf
CaractéristiquesPleine

Description

Togouchi 15 ans - 70 cl, 43 % + boîte de whisky japonais mélangé
(bouteilles de collection privée)
(Découvrez mes autres bouteilles)

Togouchi 15 ans est la dernière expression de l'expertise en matière d'assemblage de la brasserie et distillerie Sakurao, anciennement Chugoku Jozo.

Ce whisky mélangé au nez délicat et élégant révèle une texture riche et arrondie, délicatement enveloppée de notes fruitées d'agrumes et de fruits jaunes, ainsi que de notes épicées. En bouche, il exprime la douceur de la vanille et d'une fine tourbe iodée, tandis qu'en finale il laisse quelques notes de chocolat noir et de noisette en rétro olfaction.

Les whiskies Togouchi sont spécifiques car ils sont vieillis, assemblés et dilués uniquement au Japon et mettent en valeur le travail d'assemblage pour les futures productions de la distillerie Sakurao. La maturation des fûts de whisky importés d'Écosse et du Canada se déroule dans un lieu unique : un tunnel de 361 mètres de long, creusé en 1970, qui offre des conditions idéales pour la maturation (température constante de 14 °C et humidité de 80 %). Une partie de leur caractère japonais est transmise par le terroir via l'eau de source utilisée pour réduire le volume d'alcool extrait au cœur des montagnes préservées du parc naturel de Sandankyo.

Également disponible :
- Togouchi 15 ans - Togouchi 9 ans
- Finition en fût tourbé Togouchi

- Finition en fût de saké Togouchi Prix

demandé : 99 euros (enchérissez en ligne sur une occasion, s'il vous plaît).

(Bouteilles provenant d'une collection privée)
(Als het zoekertje nog zichtbaar is dan is deze nog beschikbaar).

Consultez mes autres annonces.
(Les bouteilles proviennent de ma collection privée).

Plus d'informations : 0484 455 730
ou par mail

Pas d'échange ou autre.
Seuls des candidats sérieux à

Togouchi :
Togouchi est un acteur à part sur le marché japonais du whisky. Tout d'abord parce que les whiskies qui composent la gamme sont un mélange de whiskies de malt écossais et de whiskies de céréales en provenance du Canada.

Ils sont ensuite mélangés et vieillis au Japon dans un ancien tunnel ferroviaire où la température constante de 14 °C permet une maturation idéale. Ce tunnel est situé dans la ville de Togouchi, près d'Hiroshima, d'où vient bien sûr le nom de ces whiskies originaux.

Avec la création de la distillerie Sakurao en 2018, l'entreprise montre son ambition de remplacer progressivement les fûts importés par des whiskies distillés localement et de fabriquer des whiskies Togouchi 100 % japonais.

New Japanese Whisky Regulations Announced:
Japan, Japanse whisky, Whiskynieuws
Zoals we allemaal weten bestaat de Japanse whisky-industrie nu meer dan 100 jaar en toch zijn er nooit strikte normen ingevoerd voor wat een Japanse whisky is of kan worden geclassificeerd als.

Onder de Japanse whiskyproducenten bevinden zich enkele deskundige blenders, die spirit van andere whiskyproducerende bedrijven importeren om op Japanse bodem te blenden en te laten rijpen. Dit is al jaren een gangbare praktijk, vooral voor producenten die een merk willen opbouwen voordat hun distilleerderij is gebouwd en de whisky klaar is met rijpen. Veel van deze producten zijn op zichzelf al heerlijke producten, maar het feit dat ze op misleidende wijze als Japanse whisky zijn bestempeld, blijft bestaan.

In de afgelopen jaren, toen de populariteit van de spirit over de hele wereld enorm steeg, heeft dit gebrek aan regulering en de daaropvolgende speculatie over de werkelijke inhoud van een fles ‘Japanse whisky’ tot verwarring geleid en het vertrouwen van de klant in de categorie als geheel geschokt.

Tot nu toe is het voor consumenten een hele strijd geweest om een echte Japanse whisky te onderscheiden van een product dat als Japanse whisky wordt bestempeld, maar dat feitelijk belangrijke ingrediënten bevat die buiten Japan zijn gedistilleerd. Hoewel detailhandelaren zoals wij er alles aan hebben gedaan om producten op onze site correct te categoriseren, kunnen we alleen de informatie verstrekken die producenten graag publiceren, wat betekent dat er vrijwel zeker enkele uitdrukkingen zijn die door de kieren zijn geglipt.

Dit probleem is de afgelopen jaren steeds groter geworden, omdat steeds meer producenten geld willen verdienen aan de stijgende vraag naar Japanse uitdrukkingen.

We hebben dit probleem uitgebreid besproken op onze blog en hebben ons zeer uitgesproken in onze oproep voor strengere wettelijke normen voor de classificatie van Japanse whisky. Vandaag zijn we verheugd te kunnen aankondigen dat onze oproepen eindelijk zijn beantwoord en dat er een nieuwe standaard voor Japanse whisky is ingevoerd.

Japanese Whisky Standards:
Onder leiding van de Japan Spirits & Liqueurs Makers Association heeft een consortium van invloedrijke figuren uit de industrie de afgelopen jaren gedetailleerde gesprekken gevoerd met de beste producenten van het land.

Vandaag hebben ze eindelijk de nieuwe regels onthuld waaraan Japanse whiskyproducenten zich moeten houden bij het etiketteren van hun producten.

Vanaf 1 april 2021 moeten producenten ervoor zorgen dat hun producten voldoen aan strenge eisen als het gaat om grondstoffen, productielocatie, water, distillatie, rijping, verpakking, kleuring en sterkte als ze hun product als Japanse whisky willen etiketteren.

Creaties moeten gemoute granen bevatten, maar er kunnen ook andere granen aan worden toegevoegd, en ze moeten water gebruiken dat in Japan is gewonnen. De versuikering, fermentatie en destillatie moeten vervolgens worden uitgevoerd in een distilleerderij in Japan en de alcohol moet worden gedistilleerd tot minder dan 95% alcohol.

Als het om rijping gaat, moet dit ook in Japan gebeuren en zijn producenten beperkt tot het gebruik van houten vaten met een maximale inhoud van 700 liter. Alle gedistilleerde dranken moeten minimaal 3 jaar rijpen om als Japanse whisky te worden geclassificeerd.

Zodra de spirit op de juiste manier is gedistilleerd met behulp van toegestane ingrediënten, moet deze in Japan worden gebotteld met een minimum alcoholgehalte van 43%. Het gebruik van gewone karamelkleuring is toegestaan.

Terwijl de regelgeving op 1 april van dit jaar in werking treedt, hebben producenten tot 31 maart 2024 de tijd om hun huis op orde te krijgen en de regels te gaan volgen.

What Does This Mean For The Industry?
De invoering van deze nieuwe regelgeving kan alleen maar als een goede zaak voor de industrie worden gezien. Het ‘grijze gebied’ van wat een Japanse whisky is, is niet langer grijs en dit betekent dat consumenten vanaf het begin een beter inzicht zullen krijgen in de producten die ze willen kopen.

Ze hoeven niet langer hun onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat een product met het label Japanse whisky daadwerkelijk alcohol bevat die in Japan is geproduceerd, en niet simpelweg een mix is van whisky uit andere landen die op een misleidende manier is geëtiketteerd.

Hoe zit het dan met de uitingen die niet aan de nieuwe eisen voldoen? Welnu, deze zullen nu geëtiketteerd moeten worden als World Blended Whiskies, of eenvoudigweg ‘Whisky’, waardoor klanten vanaf het begin enig inzicht kunnen krijgen in hun samenstelling en wij bij dekanta elke individuele uitdrukking die we op voorraad hebben beter kunnen definiëren. plaats.

Deze nieuwe veranderingen zullen de belangstelling in de snelgroeiende industrie waarschijnlijk alleen maar vergroten, omdat degenen die vanwege het gebrek aan regelgeving twijfelden over Japanse whisky nu het gevoel zullen hebben dat het veilig is om producten te kopen zonder het risico te worden gedupeerd.

Het is een enorme stap richting eerlijkheid en transparantie in een sector die daar dringend behoefte aan had, en maakt ons nog enthousiaster over wat Japanse whisky de komende jaren in petto heeft.
Numéro de l'annonce: m2126671450