Sigarenbandje - Papier€ 12,00
1975 Kopke - Colheita Port - Gebotteld in 2024 - Porto - 1
€ 101,00
00depuis 8 nov.. '24, 12:37
Description
LET OP: Dit is een terugkerende veiling. Daarom kunnen de zegelnummers die u op de foto's ziet, afwijken van de nummers op uw fles(sen).
r
1975 Kopke Colheita Port 1 x 0,75L
1 fles
Portwijn
r
BESCHRIJVING
In 1636 vond er een reis plaats tussen Hamburg en Portugal die de basis zou blijken te zijn van een lang verhaal: Nicolau Köpke arriveerde in zijn nieuwe land als consul-generaal van de Hanzesteden. Twee jaar later, in 1638, signeerde hij de eerste flessen wijn die naar Noord-Europa werden gestuurd.
De aankoop van een boerderij in Douro, in 1781, markeert de overgang van een inkoopbedrijf naar een grote wijnproducent. Portwijnen worden steeds belangrijker in het bedrijf en worden snel de hoofdactiviteit. Nicolau Kopke & Co. wordt een voorbeeld van innovatie, waarbij wijnproductie en handel in hetzelfde bedrijf worden geïntegreerd.
In 1841 nam het bedrijf de naam C. N. Kopke aan, een naam die tot op de dag van vandaag voortduurt.
In de komende eeuwen zal Kopke ernaar streven om het erfgoed, dat met passie door de generaties heen is opgebouwd, in ere te houden.
r
WIJNMAKER: Carlos Alves.
r
PRIJZEN/AANBEVELINGEN
96 punten, gouden medaille, Decanter World Wine Awards
94 punten, Internationale wijn- en sterke drankcompetitie
93 punten, Internationale Wijn Uitdaging
93 punten, CellarTracker
Gouden Medaille, Sélections Mondiales des Vins
r
WIJNVARIËTEITEN: Traditionele Douro-druivensoorten.
r
VINIFICATIE
De druiven worden op het optimale moment met de hand geplukt en vervolgens ontsteeld, geplet en omgezet in wijn via een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door constant karnen tijdens de gisting. Dit gebeurt in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30°C) totdat de juiste mate van zoetheid (baumé) is bereikt. Op dit punt wordt druivenbrandewijn toegevoegd om de uiteindelijke versterkte wijn te creëren. Een wijn van hoge kwaliteit, gemaakt uit één enkele oogst. Een Colheita-wijn rijpt in eikenhouten vaten gedurende perioden die kunnen variëren, maar nooit minder dan 7 jaar. Vervolgens wordt het gebotteld en verkocht volgens de eisen van de markt.
r
PROEFNOTITIES
Een aantrekkelijke amberkleur. Rijke en geurige neus, met overheersende aroma's van gedroogd fruit, elegant verpakt in tonen van kruiden. Zacht en zijdezacht in de mond, onthult het een opmerkelijke structuur en body. Een delicate wijn gedefinieerd door een elegantie die zich uitstrekt tot een langdurige afdronk.
r
PORTIE
Gekoeld geserveerd onthult hij al zijn finesse en verfijning, vooral als hij gedronken wordt bij desserts gemaakt met karamel, gedroogd fruit en kruiden, zoals karamelfondant met appel- en gembergelei, tarte tatin, crème brulée en middelsterke kazen. Het beste geserveerd op een temperatuur tussen 12 en 14°C.
r
#VerzamelbareWijnenWhisky
r
LET OP: Dit is een terugkerende veiling. De zegelnummer(s) die u op de foto’s ziet, kunnen afwijken van die op uw fles(sen).
Hét online veilinghuis voor jou!
Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.
Waarom Catawiki?
Lage veilingkosten
Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
24/7 meebieden in onze app.
Bieden is uitsluitend mogelijk op de website van Catawiki. Maak eenvoudig een gratis account op de website aan en biedt direct mee!
Kavel omschrijving
Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
r
1975 Kopke Colheita Port 1 x 0,75L
1 fles
Portwijn
r
BESCHRIJVING
In 1636 vond er een reis plaats tussen Hamburg en Portugal die de basis zou blijken te zijn van een lang verhaal: Nicolau Köpke arriveerde in zijn nieuwe land als consul-generaal van de Hanzesteden. Twee jaar later, in 1638, signeerde hij de eerste flessen wijn die naar Noord-Europa werden gestuurd.
De aankoop van een boerderij in Douro, in 1781, markeert de overgang van een inkoopbedrijf naar een grote wijnproducent. Portwijnen worden steeds belangrijker in het bedrijf en worden snel de hoofdactiviteit. Nicolau Kopke & Co. wordt een voorbeeld van innovatie, waarbij wijnproductie en handel in hetzelfde bedrijf worden geïntegreerd.
In 1841 nam het bedrijf de naam C. N. Kopke aan, een naam die tot op de dag van vandaag voortduurt.
In de komende eeuwen zal Kopke ernaar streven om het erfgoed, dat met passie door de generaties heen is opgebouwd, in ere te houden.
r
WIJNMAKER: Carlos Alves.
r
PRIJZEN/AANBEVELINGEN
96 punten, gouden medaille, Decanter World Wine Awards
94 punten, Internationale wijn- en sterke drankcompetitie
93 punten, Internationale Wijn Uitdaging
93 punten, CellarTracker
Gouden Medaille, Sélections Mondiales des Vins
r
WIJNVARIËTEITEN: Traditionele Douro-druivensoorten.
r
VINIFICATIE
De druiven worden op het optimale moment met de hand geplukt en vervolgens ontsteeld, geplet en omgezet in wijn via een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door constant karnen tijdens de gisting. Dit gebeurt in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30°C) totdat de juiste mate van zoetheid (baumé) is bereikt. Op dit punt wordt druivenbrandewijn toegevoegd om de uiteindelijke versterkte wijn te creëren. Een wijn van hoge kwaliteit, gemaakt uit één enkele oogst. Een Colheita-wijn rijpt in eikenhouten vaten gedurende perioden die kunnen variëren, maar nooit minder dan 7 jaar. Vervolgens wordt het gebotteld en verkocht volgens de eisen van de markt.
r
PROEFNOTITIES
Een aantrekkelijke amberkleur. Rijke en geurige neus, met overheersende aroma's van gedroogd fruit, elegant verpakt in tonen van kruiden. Zacht en zijdezacht in de mond, onthult het een opmerkelijke structuur en body. Een delicate wijn gedefinieerd door een elegantie die zich uitstrekt tot een langdurige afdronk.
r
PORTIE
Gekoeld geserveerd onthult hij al zijn finesse en verfijning, vooral als hij gedronken wordt bij desserts gemaakt met karamel, gedroogd fruit en kruiden, zoals karamelfondant met appel- en gembergelei, tarte tatin, crème brulée en middelsterke kazen. Het beste geserveerd op een temperatuur tussen 12 en 14°C.
r
#VerzamelbareWijnenWhisky
r
LET OP: Dit is een terugkerende veiling. De zegelnummer(s) die u op de foto’s ziet, kunnen afwijken van die op uw fles(sen).
Hét online veilinghuis voor jou!
Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.
Waarom Catawiki?
Bieden is uitsluitend mogelijk op de website van Catawiki. Maak eenvoudig een gratis account op de website aan en biedt direct mee!
Kavel omschrijving
Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
Numéro de l'annonce: a144283403
Mots-clés populaires
porto in Collectionslot de vins in Collectionsvins de bourgogne vin in Collectionsvins st emilion in Collectionsbouteille de porto in Collectionsvins saint emilion in Collectionsvins in Collectionsvieux vins in Collectionsvins 1989 in Collectionsrhum in Collectionsbeaune in Collectionsjack daniels in Collectionsvin rouge in Collectionscaroni in Collectionsmacallan in Collectionsbasket lidl in Vêtements | Hommesvitre pour dans Autosvw polo 1998 dans Autos : Pièces & Accessoirespivaviano dans Maison & Meubles