2017 Taylors - Vintage Port - Porto - 1 Fles (0,75 liter)

€ 35,00
00depuis 8 nov.. '24, 12:37
Partager via
ou

Description

LET OP: Dit is een terugkerende veiling. De zegelnummer(s) die u op de foto’s ziet, kunnen afwijken van die op uw fles(sen).

2017 Taylor's Vintage Port 1 x 0,75L
1 fles
Portwijn

BESCHRIJVING
Voor velen is Taylor's het archetypische porthuis en zijn wijnen de essentiële portwijnen. Taylor's is meer dan drie eeuwen geleden opgericht in 1692 en is een van de oudste porthuizen. Het is volledig toegewijd aan de productie van portwijn en met name aan de beste stijlen.
Bovenal wordt Taylor's gezien als de maatstaf voor Vintage Port. Taylor's Vintage Ports staan bekend om hun elegantie en evenwicht, maar ook om hun ingetogen kracht en duurzaamheid. Ze worden gemengd met de beste wijnen van de eigen quintas of landgoederen van het bedrijf, Vargellas, Terra Feita en Junco. Deze drie iconische eigendommen, elk op een eigen geografische locatie en met hun eigen unieke karakter, vormen de hoeksteen van het succes van het bedrijf en de belangrijkste bron van zijn unieke en onnavolgbare huisstijl.
Taylor's wordt ook gerespecteerd als producent van houtgerijpte ports en heeft een van de grootste reserves aan zeldzame vatgerijpte wijnen waaruit de onderscheidende oude tawny ports worden gehaald. Het huis staat ook bekend als de grondlegger van Late Bottled Vintage, een stijl die het bedrijf als eerste introduceerde en waarvan het nog steeds de belangrijkste producent is.
Bovenal is Taylor’s een onafhankelijk bedrijf waarin sommige familieleden een leidende rol spelen in alle gebieden van de activiteiten van het bedrijf. De lange en ononderbroken familietraditie van het bedrijf heeft gezorgd voor continuïteit en duidelijkheid van het doel, essentiële kenmerken van elk groot wijnhuis. Het heeft er ook voor gezorgd dat de vaardigheden en kennis die nodig zijn om de beste ports te produceren, voortdurend zijn verfijnd en uitgebreid in het licht van ervaring, aangezien ze van de ene generatie op de andere worden doorgegeven.
Het bedrijf is gevestigd in Porto en de Dourovallei en is nauw betrokken bij alle stadia van de productie van zijn portwijnen, van het planten van de wijngaard en het verbouwen van de druiven tot het maken, laten rijpen, blenden en bottelen van de wijnen. De toewijding van de familie aan de toekomst van portwijn wordt aangetoond door haar vastberadenheid om de hoogste normen in portwijnproductie te hanteren, haar voortdurende investering in alle aspecten van de activiteiten van het bedrijf en haar vastberadenheid om de unieke omgeving van de Dourovallei te behouden door de promotie van duurzame en verantwoorde wijnbouw.

WIJNMAKER: David Guimaraens.

PRIJZEN/AANBEVELINGEN
98-100 punten, Robert Parker
99 punten, James Suckling
98 punten, wijnachtig
98 punten, Falstaff
97 punten Wine Spectator
97 punten, Decanter
97 punten, Wijnliefhebber
97 punten, Gismondi over wijn
97 punten, Revista Adega
96 punten, wijn- en gedistilleerdmagazine
95 punten, Tom Cannavan
94 punten, Bacchus Magazine
19,5 punten, beste wijnen van 2019, Vinho Grandes Escolhas
18,5 punten, Jancis Robinson
18,5 punten, Vinum Magazine
18,5 punten, sterk aanbevolen, Revista de Vinhos
18+ punten, Richard Mayson

WIJNVARIËTEITEN: Traditioneel uit de Douro-regio.

OOGST
Na een nat 2016 begon het jaar met koude en droge winteromstandigheden, met een vijfde minder regenval dan het dertigjarige gemiddelde. De knopuitbarsting vond relatief vroeg plaats, rond 10 maart. De droge omstandigheden hielden aan tot in de lente en het warme weer in april en mei stimuleerde de snelle groei van de wijnstokken. De eerste drie weken van juni waren extreem heet, wat schade aan de nieuwe trossen in sommige gebieden van de Douro veroorzaakte. De vroege cyclus ging door met véraison rond 18 juni, een maand eerder dan het jaar ervoor. Afgezien van wat onweersbuien en regenval begin juli, bleven de omstandigheden droog tot eind september, hoewel de temperaturen gedurende een groot deel van het rijpingsseizoen gematigd waren. Zoals verwacht rijpte de oogst erg vroeg, met hoge suikergehaltes die leidden tot langere fermentaties en zeer effectieve kleurextractie. De pluk begon op Taylor's Quinta de Vargellas op 1 september, de vroegste in een generatie. De laatste keer dat de pluk zo vroeg begon, was in 1945 – een van de beste oogstjaren van de 20e eeuw – toen het eerste fruit op 3 september werd geplukt. De temperaturen tijdens de oogst waren mild, met koele nachten, wat leidde tot evenwichtige fermentaties en uitstekende extractie. De most was dicht en werd gekenmerkt door een uitzonderlijke diepte van kleur en indrukwekkende fenolen.

PROEFNOTITIES
Ondoorzichtig zwart in het midden met een smalle paarse rand. Onverzettelijk Taylor's in stijl, elegant en precies. De neus is doorregen met zeer fijn, lineair fruit, bedwelmend en complex, maar ingetogen door een grafietmineraliteit. Quinta da Vargellas heeft zijn kenmerkende geur van viooltjes ingeprent, die als een geurende sluier over de wijn hangt, en er zijn discrete terroirtonen van citrus, wilde kruiden en gomcistus. De neus is nog steeds gereserveerd, maar er is indrukwekkende diepte en achtergrond, evenals hints van complexiteit die nog met de tijd naar voren moeten komen. Het gehemelte wordt op zijn plaats gehouden door lenige, gespierde tannines, stevig en gripvol in de afdronk, en eindigt met een krachtige golf van knapperig, puur bessenfruit. Een prachtig afgelijnde wijn, met het kenmerkende evenwicht en de definitie van Taylor en de verleidelijke belofte van nog te komen genoegens.

PORTIE
Walnoten, blauwaderkaas en andere rijk smakende kazen zijn uitstekende begeleiders van Vintage Port; en ook gedroogd fruit zoals abrikozen of vijgen. Serveer bij 16ºC tot 18ºC. Vintage Port is het lekkerst als u het een tot twee dagen na opening drinkt. Blijft nog tientallen jaren na het bottelen beter worden. De fles moet op een koele plek worden bewaard, bij voorkeur bij een temperatuur onder de 16ºC.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app.

    Bieden is uitsluitend mogelijk op de website van Catawiki. Maak eenvoudig een gratis account op de website aan en biedt direct mee!

    Kavel omschrijving


    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • Numéro de l'annonce: a144283227