2015 Teso La Monja - Toro - 1 Fles (0,75 liter)

€ 900,00
00depuis 2 nov.. '24, 10:23
Partager via
ou

Description

Teso la Monja is een rode wijn gemaakt door wijnhuis Teso la Monja, in Valdefinjas (Zamora), in de D.O. Bull.
r
Het wijnhuis Teso La Monja werd in 2007 opgericht door de familie Eguren, een familie van Rioja-oorsprong met een grote wijnbouwtraditie (Sierra Cantabria).
r
Verliefd op de oude wijngaarden in het gebied, richtten Miguel en Marcos Eguren de eerste wijnmakerij op in Toro, de zeer beroemde wijnmakerij Numanthia Termes, waar ze een van de beste Spaanse wijnen aller tijden produceerden, Termanthia, waarmee ze de zeer gewaardeerde 100 punten behaalden. Parker. In 2008, met de fundamenten van Teso La Monja goed gevestigd, verkochten ze Numanthia Termes aan de Franse groep Louis Vuitton-Möet Hennessy.
r
Teso la Monja ligt in de gemeente Valdefinjas, provincie Zamora, het bezit 92 hectare, sommige van zijn wijngaarden zijn pre-phylloxera en meer dan 130 jaar oud. Onderworpen aan een streng continentaal klimaat, met zeer hete zomers en zeer koude winters die het weelderige karakter van hun wijnen kenmerken. Het land wordt op een manier bewerkt die respectvol is voor de omgeving en het milieu, waarbij de minimaal mogelijke interventies worden toegepast bij het bewerken van het land. Vermijd het gebruik van herbiciden of systemische producten. Op zoek naar het natuurlijke evenwicht van de wijngaard, met kleine producties van tussen de 1.000 en 2.000 kg/ha, bereiken ze wijnen van maximale zuiverheid en identificatie met het terroir.
r
Teso la Monja is een rode wijn gemaakt met stiereninkt die afkomstig is van zijn eigen kleine wijngaard van 1,8 hectare. Pre-phylloxera stammen geplant in bekers op een hoogte van 775 meter, op bodems met de aanwezigheid van lichte kalksteenaders. De teelt van deze uitzonderlijke wijngaard is onder de voorschriften van biodynamica, waarbij het principe van minimale interventie behouden blijft om het maximale karakter en de identiteit van het terroir en de druiven te verkrijgen.
r
De oogst is handmatig in kleine dozen. Eenmaal in de wijnmakerij en na het passeren van een dubbele selectietafel, worden de druiven met de hand ontsteeld, korrel voor korrel, door een team van 55 personen. Zodra de steel van de korrels is gescheiden, wordt al deze druif in een houten vat gedaan waar, zodra de alcoholische gisting is begonnen, 40% van deze druif handmatig wordt getrapt (tussen 25-50 cm), een handeling die drie keer per dag wordt uitgevoerd gedurende een periode van anderhalf uur. Zodra de alcoholische gisting voorbij is, wordt de malolactische gisting uitgevoerd in een Ovum gemaakt van Frans eikenhout, Taransaud. De rijping vindt plaats in nieuwe Franse eikenhouten vaten, met fijne nerf en medium toast, gedurende 24 maanden.
r
Teso la Monja is een buitengewone wijn, een oenologisch juweeltje dat de Spaanse wijnbouw verrijkt.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app.

    Bieden is uitsluitend mogelijk op de website van Catawiki. Maak eenvoudig een gratis account op de website aan en biedt direct mee!

    Kavel omschrijving


    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • Numéro de l'annonce: a144099177