2008 Justinos Colheita Sercial - Madeira DOC - 3 Flessen

€ 49,00
10depuis 1 nov.. '24, 10:33
Partager via
ou

Description

2008 Justino's Colheita Sercial Madeira 3x0,75L
3 flessen
Madeira-wijn

BESCHRIJVING
"Justino's Madeira Wines, S.A." werd in 1953 opgericht als een besloten vennootschap, hoewel het al sinds 1870 bestond op Madeira als een privé-familiebedrijf, toen het bekend stond als "Justino Henriques". Dit maakt het een van de oudste producenten en exporteurs van Madeira-wijn, internationaal bekend om de kwaliteit van zijn wijnen. In 1993 werd het internationaal en ging het een samenwerking aan met een van de grotere Franse groepen voor de distributie van wijn en sterke drank - C.O.F.E.E.P, ook bekend als La Martiniquaise - en bouwde een nieuwe wijnmakerij met de bedoeling de omstandigheden waarin zijn wijnen worden gemaakt te verbeteren, met name het proces van vinificatie, productie en rijping. Deze grote, moderne en functionele wijnmakerij is uitgerust om traditionele methoden te combineren met de meest geavanceerde technologie die beschikbaar is. Tegenwoordig heeft Justino's Madeira een van de grootste voorraden Madeira-wijn op het eiland, inclusief hoogwaardige wijnen die zijn gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor het bedrijf kan voldoen aan de eisen van de meest veeleisende en selectieve consumenten. In de loop der jaren is Justino’s Madeira Wines, S.A. uitgegroeid tot een van de toonaangevende producenten en exporteurs van Madeira-wijn dankzij de erkende kwaliteit van haar wijnen en de aanzienlijke toename van haar productiecapaciteit.

WIJNMAKERS: Dina Luís, Juan Teixeira & Nuno Duarte.

PRIJZEN/AANBEVELINGEN
92 punten, Internationale Wijn Uitdaging
Grote Gouden Medaille, Mundus Vini

WIJNSOORTEN: Sercial (100%).

VINIFICATIE
Handmatige oogst. Selectie van de beste druiven gedurende meerdere weken op basis van hun rijpheid. Volledige ontstengeling, verbrijzeling en persing. Wijnbereiding met open tuit. Fermentatie in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. Onderbreking van de fermentatie door toevoeging van 96% wijnalcohol. Toevoeging van wijnalcohol na 6 - 7 dagen fermentatie om de gewenste hoeveelheid suikers te behouden. Vinificatie gemaakt met behulp van traditionele methoden. Gerijpt met behulp van het traditionele Canteiro-systeem, in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten met verschillende capaciteiten. Batchvorming, klaring, filtratie en botteling.

PROEFNOTITIES
Rijpe, rum en rozijnen toffee appel, lange nootachtige, koffieachtige afdronk, grote sinaasappel en abrikoos met marmeladezuur.

PORTIE
Uitstekend bij kazen, tropisch fruit, taarten, vlaaitjes, fruittaarten, boterkoekjes en bessen. Als aperitief serveren op een temperatuur van 10ºC; als dessertwijn serveren op 16ºC.

LET OP: Dit is een terugkerende veiling. De zegelnummer(s) die u op de foto’s ziet, kunnen afwijken van die op uw fles(sen).


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app.

    Bieden is uitsluitend mogelijk op de website van Catawiki. Maak eenvoudig een gratis account op de website aan en biedt direct mee!

    Kavel omschrijving


    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • Numéro de l'annonce: a144070405