2016, 2017, 2018 & 2019 Bacalhôa, Quinta da Bacalhôa

€ 65,00
00depuis 1 nov.. '24, 10:30
Partager via
ou

Description

LET OP: Dit is een terugkerende veiling. De zegelnummer(s) die u op de foto’s ziet, kunnen afwijken van die op uw fles(sen).

2016 Quinta da Bacalhôa Cabernet Sauvignon Rood 1 x 0,75L
2017 Quinta da Bacalhôa Cabernet Sauvignon Rood 1 x 0,75L
2018 Quinta da Bacalhôa Cabernet Sauvignon Rood 1 x 0,75L
2019 Quinta da Bacalhôa Cabernet Sauvignon Rood 1 x 0,75L
4 flessen
Regio schiereiland Setúbal

BESCHRIJVING
100 jaar Bacalhôa - 500 jaar geschiedenis
Met in totaal 1200 ha wijngaarden, 40 verschillende variëteiten en 4 wijncentra (kelders) onderscheidt het bedrijf zich in de markt door zijn omvang en 70% autonomie in de eigen productie. Elk van de entiteiten waaruit de Bacalhôa Group bestaat - Bacalhôa Vinhos de Portugal, S.A, Aliança Vinhos de Portugal, S.A en Quinta do Carmo - komt overeen met een productiecentrum met zijn eigen kenmerken en een erfgoed met intrinsieke culturele waarde.
Het is de dynamiek die wordt gegenereerd door de kruising van deze verschillende identiteiten, benut met behulp van de meest actuele technologie en de kennis van een gerenommeerd team, waaraan Bacalhôa Group haar unieke vermogen op de competitieve Portugese markt te danken heeft om de perfecte wijn voor elke gelegenheid aan te bieden.
In de jaren 70 werd vanwege het klimaat van Azeitão, waar Quinta da Bacalhôa ligt, besloten om een wijn te produceren van de bekendste Franse druiven, Cabernet Sauvignon en Merlot. In 1979 werd de Quinta da Bacalhôa geboren, de eerste Portugese Cabernet Sauvignon. Er werd besloten om een wijn op de markt te brengen die volledig op nieuw eikenhout is gevinifieerd, met een innovatief concept voor de Portugese wijnbereiding.

WIJNMAKER: Filipa Tomaz da Costa.

PRIJZEN/AANBEVELINGEN
93 punten, Revista Adega (jaargang 2018)
92 punten, Revista Adega (2016 Vintage)
90 punten, Decanter World Wine Awards (vintage 2018)
91 punten, CellarTracker (2016 Vintage)
18,5 punten, goede keuze, Vinho Grandes Escolhas (vinho 2016)
18 punten, persprijs, Vinho Grandes Escolhas (jaargang 2018)
18 punten, beste wijnen van 2023, Vinho Grandes Escolhas (vinho 2019)
17,5 punten, Revista de Vinhos (jaargang 2015)
94 punten, wijnliefhebber (vintage 2014)
Gouden medaille, Mundus Vini (vintage 2013)

WIJNVARIËTEITEN: Cabernet Sauvignon (90%) & Merlot (10%).

VINIFICATIE
Na de fermentatie van de elementaire wijnen bij gecontroleerde temperatuur, werd een periode van 'cuvaison' (post-fermentatieve schilmaceratie) van een week gevolgd. Met een zorgvuldige selectie, rekening houdend met talrijke tests en analyses, werd de uiteindelijke partij gecreëerd die 13 maanden (jaargangen 2016 en 2017) en 14 maanden (jaargangen 2018 en 2019) in nieuwe Franse eikenhouten vaten heeft gelegen.

PROEFNOTITIES 2016
Zeer "kruidige" neus, waarbij de groente van de variëteit op de achtergrond aanwezig is en waarin tonen van gemacereerde bessen, dennennaalden, laurierblad en zeer lichte steranijs opvallen. In de mond, met een klassieke stijl, heeft het een opmerkelijke breedte, enorme lengte en elegantie.

PROEFNOTITIES 2017
Met behoud van de klassieke stijl presenteert Quinta da Bacalhôa aroma's van rood fruit, gecombineerd met hout- en kruidennuances. In de mond worden de sensaties van rood fruit benadrukt en gecombineerd met zachte tannines. Het heeft een fris, licht mineraal, elegant en zeer complex einde.

PROEFNOTITIES 2018
Complex en uitgesproken aroma van tonen van pruim en vijg, nuances van grafiet en rijpe peper die typerend zijn voor de variëteit, met een goede ondersteunende barrel. Smaak in de mond, openhartig en genereus in levering, zeer evenwichtige zuurgraad, smakelijk en intens, eindigt met veel kracht.

PROEFNOTITIES 2019
Het is erg "Bordeaux" in aroma, met veel kruiden, roze en zwart, peperpasta, droge groenten. Misschien minder vol van lichaam maar eleganter dan in voorgaande jaargangen, met veel aanwezigheid in de mond, klassiek, fijn, precies profiel. Lange en duidelijke afdronk.

PORTIE
Deze wijn past mooi bij sterk gearomatiseerde vis of gevogelte. Wij raden het ook aan met zachte kaas. Het moet worden geserveerd op een temperatuur van 16ºC tot 18ºC.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app.

    Bieden is uitsluitend mogelijk op de website van Catawiki. Maak eenvoudig een gratis account op de website aan en biedt direct mee!

    Kavel omschrijving


    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • Numéro de l'annonce: a144062977